Monessa mukana

Olen erittäin aktiivinen tuusulalainen yhdistys- ja tapahtumatoimija, 5-lapsisen perheen monitoimimies, osapäiväyrittäjä, kokopäiväinen IT-alan konkari ja lisäksi 29 vuotta ollut DJ-muusikkona. Minut tunnetaan positiivisesta ja auttavaisesta vaikuttamisesta monessa asiassa..

ToniTupu244

SUVUN JUURET LUJASTI TUUSULASSA

Luoteen suku on vaikuttanut Kellokoskella jo 1900-luvun alussa. Tällöin Mooses Luode on toiminut sovittelijana menestyksekkäästi Ruukin alueen asioissa.
Olen asunut Tuusulassa käytännössä koko ikäni ja oppinut arvostamaan kuntaamme kaikin tavoin. Olen asunut Kellokosken lisäksi Riihikalliossa, Hyrylässä, Lahelassa ja nykyään Vaunukankaalla. Tuntemusta mm. asukkaiden tarpeista on melkoisesti.

KIRKOSTA VOIMAA

Vaikka olenkin kovasti aina menossa, saan kristinuskosta voimia jaksamiseen ja sisäiseen rauhoittumiseen. Uskonnolliset arvoni ovat perinteiset modernista elämäntyylistäni huolimatta.
Olin Tuusulan seurakunnan seurakuntavaaleissa 2014 ja 2018 ja olen ollut kirkkovaltuuston varavaltuutettu.

_DSC3147

LUOTTAMUKSEN ARVOINEN

Olen ollut mukana päätöksenteossa viime kuntavaaleista vuonna 2012 lähtien lautakunnissa ja muissa kunnallisissa luottamustoimissa.
Toimin nykyisellään kunnallisissa luottamustoimissa mm. Kuntakehityslautakunnassa (varajäsen), Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston johtokunnassa (puh.joht.varajäsen) sekä Lahelankankaan toimitalon (”Lahelanterttu”) hallituksen puheenjohtajana. Toimin myös Tuusulan puolesta ry:ssä avustavana monitoimimiehenä.

_DSC3298
LASTEN JA KOULUJEN ASIAT TÄRKEITÄ

Yhdistyspuolella olen ollut paljon lasteni koulujen vanhempain-yhdistyksissä ja saanut sieltä hyvää käsitystä koulujen ja oppilaiden asioista. Olin Vaunukankaan kotikouluyhdistyksessä 2009-2016 mm. hallituksen sihteerinä ja 2016-2019 olin Hyrylän lukion vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja.

lastenjanuortenvaltuutettu2017

_DSC3050

VANHUSTEN VANHENEMINEN KUNNIALLISESTI

Kannan huolta lisäksi vanhusten hyvinvoinnista. Olen mielenkiinnolla seurannut aikanaan Tuuskodon tyhjentymistä ja Riihikallion uusien palvelutilojen rakentamista sekä ottamista käyttöön.
Rakennuslautakunnasta käsin Riihikallion uudet kohteet ovat olleet arvioitavana useampana vuotena, kunnes rakennuslautakunta lopetettiin vuonna 2017.
Terveyskeskuksen kautta tapahtuvasta vanhustenhuollosta kuulen tilannekatsauksia myös, joten olen syystäkin huolissani jatkosta. Säästöjä tapahtuu monesti väärissä paikoissa.
Pidän vanhusten kuntoutusta tärkeänä asiana. Esimerkiksi tapaturman jälkeinen vuodelepo ei pidä jäädä pitkäaikaiseksi. Kuntoutuksen kautta vanhukset pitää saada nopeasti jalkeille, muuten kunto saattaa pettää lopullisesti todella nopeasti.

KULTTUURIA JA HYVÄNTEKEVÄISYYTTÄ

Kulttuuri, matkailu ja hyväntekeväisyys ovat myös lähellä minua. Siksi olenkin mm. Tuusulan Lions Clubin hallituksessa, Tuusulanjärven Matkailuyhdistyksen toiminnan seuraajana aiemmin ja Tuusula-seurassa mukana. Haluan saada Tuusulanjärven ja Kellokosken Ruukin alueita kehitettyä turismin ja kuntalaisten viihtymiseksi.

lions2UskoHyvänTekemiseen2014

YRITTÄJÄ JA PALVELUIDEN KEHITTÄJÄ

Koska olen myös osapäiväinen yrittäjä, olen lujasti kiinnostunut kunnan yrityspolitiikasta, kunnan palveluiden kehittämisestä ja markkinoinnista. Tällä puolella onkin lujasti parannettavaa, etteivät kuntalaisten eurot valu liikaa naapurikaupungeille. Toki yhteistyö naapurikuntien kanssa on tärkeää ja yhteistyötä pitää jatkossakin monella tasolla kehittää.
Olen mukana Tuusulan Yrittäjissä, joka haluaa mm. kehittää Hyrylän keskustan palveluita.

yrittajat

Yrittäjyys

OMA YRITYS

Pidän omaa yritystä, joka tekee ohjelmapalveluita yksityisille, yrityksille ja kunnallisille tahoille. Yritys on palvellut eri tapahtumien järjestämisessä jo yli 26 vuotta. Pääasialliset palvelut yritykselläni ovat DJ-, karaoke- ja valaistuspalvelut. Olen toteuttanut yksityisille mm. häitä ja syntymäpäiviä tilaajien toiveiden mukaan.
Minut tunnetaan kulttuuri- ja viihdepuolella kunnallisista tapahtumista ääni- ja valotekniikan toteuttajana, koulujen diskoista, Tuusulan Taiteiden Yöstä valotaiteilijana, Suomi100- Sibelius-valoteoksestani sekä lukuisista häistä, syntymäpäiviltä ja yökerhoista DJ:nä. Haluan parantaa ja monipuolistaa entisestään Tuusulan tapahtumatarjontaa.
Viimeisimpinä isoina yleisötapahtumien toteutuksina ovat olleet mm. Hyrylän torin Lätkätori vuonna 2019 ja Tuusulan Halloween-polku 2020, kummatkin ilmaisia kuntalaisille ja kaikille muillekin. Halloween-polku veti runsaasti lapsiperheitä tunnelmoimaan illan hämärään kunnan todennäköisesti toiseksi suurimpana tapahtumana korona-vuonna 2020.

20160812_223542
Valoinstallaatio: Tuusulan kirkko Taiteiden Yönä 2016.

Valotaiteilija

Toimin myös valotaiteilijana. Luon erilaisiin tapahtumiin erilaisia valoinstallaatioita. Vuonna 2017 tärkein toteutus on luoda Suomi 100-aiheinen valoteos Tuusulanjärvelle. Se on nähtävissä tällä hetkellä Hyrylän Koskenmäen venerannassa kesäisin ja talvisin hotelli Gustavelundin rannassa.
Olen suunnitellut ja teettänyt myös Hyrylän Koskenmäen rantapuiston Valopuiston vuonna 2018 yhdessä Sari Rinteen ja oman valaistustiimini kanssa. Kiitos Alex, Miku, Jani ja muut! Teemapuiston värit sykkivät yön pimeydessä ohjauksessani vuoteen 2021 kevääseen asti, jolloin kunta otti hoitaakseen puiston teemavalaistukset.
Toteutimme korona-vuonna 2020 myös useita muita teemavalaistuksia, kuten Helsingin Meilahden sairaalan julkisivujen valaistukset teemapäivinä syksyllä 2020. Samoin teimme poikani Alex Luoteen ideoimana lokakuussa 2020 todennäköisesti keski-Uudenmaan pisimmän valoteoksen Tuusulanjokeen yhdeksi viikonlopuksi teemalla Valon väylä. Vastaavaa ei alueella ole koskaan ennen tehty.

IT-alan ammattilainen

Tietokonemaailma on minulle jokapäiväistä työtä. Aloitin tietokoneharrastuksen jo 80-luvun alussa. Harrastus muuttui 90-luvulla ammatiksi. Nykyisellään olen järjestelmäasiantuntijan tehtävissä vastuualueena oikeastaan kaikki tietotekniikan laitteet, tekniikat, palvelut ja tietoturva. Hallitsen melkoisen osaamisalueen pilvipalveluista lähtien automatisointiin ja ylläpitoon ja siksi huolehdin nykyisessä työpaikassani lukuisten yritysten päivittäisestä tietotekniikasta asennuksesta kierrätykseen.

Vahvasti tupulainen

Tutustuin Tuusulan puolesta -kotiseutuyhdistykseen keväällä 2012. Halusin silloin päästä enemmän sisälle siihen, mitä kunnassa tapahtuu ja miten päätöksenteko toimii. Tupun kautta olenkin sitten päässyt mukaan mm. lautakuntatoimintaan ja muihin kunnallisiin toimintoihin. Mennyt reilu yhdeksän vuotta on ollut hyvin mielenkiintoista aikaa. Aktiivisuuteni vuoksi olenkin ollut yhdistyksen hallituksessa yli viisi vuotta, kunnes hyväntekeväisyysjärjestö Lions Clubin hallitus alkoi viedä aikaa samoin kuin Lahelanrinteen taloyhtiön hallitus, jolloin jostain piti luopua ja tehdä muille tilaa. Seuraan kuitenkin edelleen yhdistyksen toimintaa aktiivisesti ja autan kaikessa missä vain ehdin.

_DSC2594

LIIKENNEASIAT NIIIIIN TÄRKEITÄ!

Olen katsonut nyt vuosikymmenien ajan Tuusulan liikennekehitystä ja kauniisti sanottuna parannettavaa on ja lujasti. Sekä yksityinen liikenne että joukkoliikenne kaipaavat uusia ratkaisuja ja vanhojen parantamista. Tarvitaan uusia teitä, parannettuja tieliittymiä, lasten tieturvallisuutta ja uudentyyppistä joukkoliikennettä.

_DSC3447

Olen sitoutumaton ja päätöksenteossa puolueista riippumaton. Tulen toimeen kaikkien valtuustoryhmien kanssa.

Pyrin oikeiden ratkaisujen löytämiseen kulloinkin ajankohtaisissa asioissa. Otan asioista selvää ennen päätöksiä ja haluan toimia kuntalaisten parhaaksi.

Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. Vien viestiäsi eteenpäin kunnallisille päättäjille mielelläni. Yhdessä saamme asioita eteenpäin!

Lisätietoa:
PIENI LISÄESITTELY

TUPUN ESITTELYSIVU MINUSTA

TUUSULAN PUOLESTA-SIVUT