Tonin blogi

25.3.2017 Elävä kylä Jokelassa. Taashan sitten päivitin julisteen ja Tupun jengi laittoi sen jakoon. Tein myös asiasta taphtuman Faceen. Nyt saimme taas ison alueen (vaali)markkinahumulle, joten se myös käytettiin hyvin. Kiitos taas kaikille järjestäjille!
2017-03-11 15.22.36
Kuva: Yksi Jokelan järjestäjistä, Sarppa, Hyrylän tapahtumassa karaokea laulamassa. 🙂

23.3.2017 Sain sitten omat mainokseni ulos. Ja eikun jakamaan teiden varsille!
preview

18.3.2017 Elävä Kylä Kellokoskella. Koskapa Hyrylän tapahtuma meni niin hyvin, toteutimme (vaali)tapahtuman myös Kellokoskelle. Vaatimaton tapahtumatila tosin rajoitti vahvasti sitä mitä täällä olisi voinut olla. Päivitin myös mainoksen Kellokoski-aiheiseksi ja laitoin taas nettiin.
EläväKylä_Kellis_2017-03-18_v2

10.3.2017 Hyrylän Toritapahtuma takanapäin. Oli kuulkaas tosi onnistunut. Ja torikaraoke kruunasi tunnelman!
_DSC2716

28.2.2017 Päätimme pitää ensimmäisen Tupun ISOIMMAN toritapahtuman koskaan Hyrylän torilla. Käynnistimme Leena Joensuun kanssa järjestelyt. Leena hoitaa käytännön kuvioita päivisin, koska minulla on päivätyö ja se rajoittaa soittamisia sinne tänne. SuperKIITOS LEENALLE! Teinkin tapahtumasta mainoksen Facebookkiin ja kaduille.
EläväTori_Hyrylä_2017-03-11_v3

1.2.2017 Tupun Tupu-päivä on pidetty ja Jussi ja Ulla ovat tehneet ison työn laatiessaan uudistettua Tupun imagoa. ISO KIITOS heille. Me muut Tupun hallituksessa ja vaalityöryhmässä keskitymme tulevien tapahtumien suunnitteluun, vaalibudjettiin, nettiasioihin ja hauskoihin ideoiden täyteisiin kokouksiin.

7.1.2017 Toni Tupun vaalityöryhmässä. Tiimimme sisältää sekä graafisen puolen osaajia, loistavien tekstien osaajia ja idearikkaita uusia kasvoja. Tällä porukalla on hyvä jatkaa kohti vaaleja. Olen mukana erityisesti teknisenä ihmisenä.

14.12.2016 Valaisin jälleen Järvenpään kirkon sisältäpäin eilen. Tapahtumana oli Järvenpään Mieslaulajien perinteinen joulukonsertti. Nyt mukana oli säestämässä jousikvartetto. Hienosti meni laulajilla, kvartetolla ja mielestäni myös valaistus oli kohdallaan. Kuvia tapahtumasta löytyy Facebookista nimellä Valotaiteilija Toni Luode. Kiitos kaikille osallistujille ja mukavaa Joulun odotusta.

2.12.2016 Sain viestin varsin vaikuttavalta taholta: Valtioneuvoston kansliasta. Pääsin mukaan Suomi 100-juhlavuoden tapahtuman järjestäjäksi. Koska olen tunnettu myös DJ:nä, karaokeisäntänä ja mm. valotaiteilijana, nyt valotaiteilu pääsee pääosaan. Tarkoitus on toteuttaa Suomi 100-valoteos, joka julkaistaan Tuusulan Taiteiden Yönä vuonna 2017 elokuussa. Teos on tarkoitus suunnitella ja toteuttaa yhteisöprojektina. Tervetuloa mukaan mielenkiintoiseen projektiin. Ja onnea 100-vuotias Suomi!

30.11.2016 Olimme kunnantalossa tutustumassa tulevan Hyrylän Lukion, Musiikkiopiston ja monen muun opiston yhteisiin tiloihin virtuaalisesti. Lukiotahan ei ole vielä varsinaisesti hyväksytty eikä piirustuksia ole lukkoon lyöty, mutta juuri siinä mielessä mietimme mm. työryhmissä, mitä kaikkea odotamme tällaiselta pytingiltä. Ja tulosta tuli. Ja monesti myös eksyimme moniin muihin opetusalan asiaan, olinhan tässä tapahtumassa Kasvatus- ja koulutuslautakunnan yhtenä edustajana paikalla. Suunnitelmamateriaali löytyy muuten – yllätys, yllätys – Youtubesta. Linkkiä en juuri nyt muista, mutta taisin julkaista sen Facebookissa sivuillani Toni Luode – kuntalaisaktivisti.

20.11.2016 Kävimme rakennuslautakunnassa läpi mm. Rykmentinpuiston rakentamissuunnitelmia ja tulevia Asuntomessuja vuonna 2020. Täytyy sanoa, että kyllä vanha varuskunnan alue tulee näyttämään jo ihan lähivuosina täysin toisenlaiselta, mutta toivottavasti positiivisessa mielessä.

16.11.2016 Päätimme Tuusulan kunnanjohtajan stipendirahaston kokouksessa palkittavat tahot. Stipendirahasto liittyy Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston johtokunnan jäsenyyteeni, jossa olen yksi kolmesta Tuusulan edustajasta. Toiset kolme jäsentä johtokunnassa ovat Järvenpäästä.
Täytyy sanoa, että stipendeistä päättäminen ei ole todellakaan helppoa! Kävimme apulaisrehtorin ja toisen rahaston jäsenen kanssa moneen moneen kertaan stipendin hakijat ja hakemukset läpi ja päädyimme yhden palkittavan sijasta kahteen. Onnittelut stipendien saajille ja menestystä musiikin parissa nyt ja tulevaisuudessa!

18.10.2016 Hupsista! Olen nyt sitten mukana myös erittäin tunnetussa hyväntekeväisyysjärjestössä, Lionseissa. Lions Club Tuusulasta pyydettiin minua mukaan toimintaan jäseneksi. Koska minulla on edelleenkin muitakin luottamustehtäviä ja jäsenyyksiä siellä sun täällä, sekä kotiolosuhteissa ruuhkavuodet edelleen menossa (perheessä 5 lasta, joista nuorin on 5-vuotias), hoidan Lionsin antamia hyväntekeväisyystehtäviä siten miten muilta aikatauluiltani pystyn. Mutta mielelläni olen mukana tämänkin yhdistyksen toiminnassa. Tervetuloa mm. joulun alla tekemään joulukuusihankinnat Lionseilta Hyrylästä!

21.09.2016 Suureksi harmikseni totesin, ettei aikani riitä enää paikallisen ala-asteen koulumme vanhempainyhdistyksen toimintaan aktiivijäsenenä, joten ilmoitin erostani yhdistyksen hallituksesta. Jätän hallituksen toiminnan varsin harmissani, koska olen ollut siinä mukana jo vuodesta 2009 saakka. Vuosien 2009-2016 välillä yhdistys on kehittynyt valtavasti taloudellisesti tukien koulua ja oppilaita erilaisissa aktiviteeteissa mm. kevätretket jne., informaation tuottajana (nettisivut ja facebook) sekä keskusteluyhteyksissä kodin ja koulun välillä. Haluan toivottaa yhdistykselle mitä parasta jatkoa uuden, vasta valitun hallituksen vetämänä.

12.09.2016 Tulin valituksi keskiviikkona 7.9.16 Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteen vanhempainyhdistyksen puheenjohtajaksi. En ollut todellakaan valmistautunut moiseen tehtävään, mutta hoidin kokouksen sujuvasti ja olen kiitollinen moisesta uudesta luottamustehtävästä.
Asian innoittamana tartuin ehkä turhankin innokkaasti lukion langattoman netin pätkimiseen. Vein asian Kasvatus- ja koulutuslautakunnan tietoon ja samalla paikalliseen Keski-Uusimaa-lehteen. Netin hitauden ja pätkimisen korjaustoimenpiteet olivat jo kuulemma etenemässä, joten pelko oli, että paikallislehteen tulisi väärää informaatiota. Toimittaja oli tehnyt kuitenkin asiallisen artikkelin Keski-Uusimaa 12.9.2016 lehteen, joten arvelut väärästä informaatiosta olivat turhia. Toivottavasti artikkeli sai kuitenkin vauhtia netin ongelmien korjaamiseen. Oppilaat tarvitsevat toimivaa nettiä joka päivä koulussa opiskeluunsa nykyään.

12.08.16 Valotaiteilija Luode vauhdissa. Valaisin Tuusulan seurakunnan pyynnöstä Tuusulan kirkon Tuusulan Taiteiden Yössä. Valoinstallaationi keräsi paljon uteliaita tutustumaan kirkkoon ja sen illan ohjelmatarjontaan.
Valaisin Järvenpään kirkon sisältäpäin 2015 joulukuussa Järvenpään Mieslaulajien joulukonsertissa ja sekin oli erittäin onnistunut projekti.
Näiden kahden valoteoksen innoittamana perustin Facebookkiin Valotaiteilija Toni Luode-sivut. Käykää katsomassa kuva-albumeita vuosien varrelta!

15.10.2015 Sain kunnanvaltuustolta uuden luottamustehtävän. Pääsin Rakennuslautakuntaan varsinaiseksi jäseneksi. Asia on minulle vielä uusi ja perehdyn siihen parasta aikaa.
Olen aina ollut kiinnostunut infrastruktuurista ja nyt pääsen siihen kiinni ihan päätöksentekotasolla. Todella mielenkiintoista.
Sainkin heti postia lautakunnasta. Hyvää iltalukemista!

17.8. 2015 Pieniä päivityksiä sivuihin.

1.5.2014 Päivitin luode.com-nettisivuja pitkästä aikaa.
Tällä kertaa keskityin ulkonäöllisiin asioihin, vaikken päällepäin
mitään radikaalia säätänytkään. Iso homma silti.
Toivottavasti tekstejä on nyt miellyttävämpi lukea!

30.4.2014 Olen ensimmäistä kertaa aikoihin Vappuna DJ-keikalla.
Paikkakuntana on Kirkkonummi. Saapa nähdä, missä kunnossa
porukat tulevat ravintolaan tällä kertaa.

29.4.2014 Paijalan vaalilautakunnan ensimmäinen kokous.
Pääsimme tutustumaan sähköiseen äänestämiseen – tai ei
ihan.. Olemme ensimmäinen ja ainoa äänestysalue Tuusulassa,
jossa tulee olemaan käytössä sähköinen tarkistus äänioikeu-
tetuille. Tiedot lähtevät reaaliaikaisesti keskusvaalilautakunnalle
koululta, jossa toimimme vaalitoimitsijoina.
Olin vaalitoimitsijana viimeksi samassa paikassa vuonna 2012
kunnallisvaaleissa.
Eihän mikään tässä sähköisessä pilottikokeilussa voi mennä
vikaan varsinaisena vaalipäivänä, eihän???

23.4.2014 Tuusulan kunnanjohtajan Stipendirahaston
hoitokunnan kokous. Check. Pidimme aiheesta ensimmäisen
palaverin ja palaamme palkittaviin toukokuussa. Taas
uudentyyppinen luottamustehtäväkokemus, eikä ollenkaan
huono sellainen. 😉

20.4.2014 Tuusulan Taiteiden Yöstä ei kuulu vieläkään mitään,
vaikka olen jo pariin kertaan ottanut yhteyttä. Olisiko tällä
kertaa niin hienosti käymässä, että voisin olla ihan vain
”asiakkaana” tapahtumassa? Vaimo ainakin tykkäisi siitä…

16.4.2014 Vantaan Ilolan koulun disco hoidettu. Jälleen
tuli tyytyväistä palautetta. Itse olin vielä hieman flunssassa,
mutta homma meni rutiinilla ja silti osittain uusin kujein.
Edellinen disco oli Tuusulan Vaunukankaan koululla kuun
alussa. Seuraava lienee Tuusulan Ruotsinkylän koululla
toukokuussa. Hauskojahan nämä ovat ja oikein odotettuja.
Samalla pääsen kouluttamaan mm. poikaani tähän hommaan.

14.4.2014 Tuusulan Yrittäjien kevätkokouksessa Keski-
Uusimaa-lehden auditoriossa. Paikalla oli taasen pienehkö
yrittäjäporukka (alle 20 henkilöä), joka on aika heikko
lukema siihen nähden, että yhdistyksessä on satoja jäseniä.
Luennoitsijoina oli rutiinipykälien jälkeen entinen kunnan-
johtaja Jorma Hämäläinen (nykyinen Suomen Lehtiyhtymän
tj) ja kuntakehitysjohtaja Hannu Haukkasalo. Loppukeskustelut
luentojen yhteydessä olivat illan parasta ja omalla tavallaan
hauskointa antia. En nyt tässä lähde sen enempää niitä
kommentoimaan… 🙂

5.4.2014 Vammaismessut Tuusulassa hoidettu. Toimitin
messuosastolle kalusteita ja av-tekniikkaa sekä promootio-
materiaalia, joista osan teetin painotalossa tekemiemme
layouttien pohjalta.

3.4.2014 Tuusulan puolesta ry:n kevätkokous. Käsittelyssä
oli rutiiniasiat sekä teettämäni promootiomateriaali tuleviin
tapahtumiin. Sain sekä positiivista palautetta että hmmm…
”kehittävää” kritiikkiä. Oppia ikä kaikki. Kohti aina vain
parempia painojulkaisuja!

15.3.2014 Vaunukankaan koulun avoimet ovet-päivä.
Pidimme Koti-kouluyhdistyksen hallituksen ja aktiivisten
jäsenten voimin koululla messuständiä, jonka kalusteet,
av-tekniikan ja painomateriaalin promotuotteineen olin
suunnitellut ja teettänyt. Ständillä oli myös ”kotkolaisen”
jäsenen ideoima kilpailu, joka keräsi innokkaita kilpailuun
vastaajia.
Päivä oli menestys ja saimme runsaasti huomiota ja potenti-
aalisia jäseniä ja avustajia tuleviin tapahtumiin.
Yhdistys kerää jatkuvasti rahaa eri tavoin, jolla rahoitamme
oppilaiden ja koulun oppimiseen ja kouluajalla oleviin aktivi-
teetteihin liittyviä tarpeita.

10.3.2014 Pitäydyn ainakin toistaiseksi erossa Kirkkovaltuuston
tulevista vaaleista. Näitä luottamustehtäviä kun tuntuu olevan
jo nyt niin joka oksalla meikäläisen tehtäväpuussa, että aika on
kortilla omalle itselleni tosi pahasti…

7.3.2014 Olen ottanut käyttöön yritykselleni kaksi uutta palve-
linkonetta. Toinen hoitaa jatkossa ainakin sähköposteja ja
toinen monenmoista ylläpitoa. Työtä näissä tietokoneissa riittää
enemmän kuin vähemmän, ja niiden jatkuva parantelu syö
kaiken ajan, mitä niille ikinä pystyy antamaan. Yllätys?

24.1. 2014 Tuusulan puolesta ry:n ”TuPu 2.0”-Tupu-päivä on
taas onnistuneesti pidetty ja takanapäin. Käytin siihen senkin
verran energiaa, että olen ollut varsin stressaantunut. Osittain
asiaan lisäksi liittyy perheemme joulu-tammikuussa jatkunut
sairastelu ja lukuisat ”itseaiheutetut” päänsäryt: kun nyt vaan
ei osaa sanoa ei, jos joku henkilö, firma tai yhdistys pyytää
apua. Minä olen aina käsi pystyssä, että ”voisin varmaan
auttaa tuossa asiassa hieman”… Siitäs sain – stressin ja jonkin-
laisen burn-outin. Nyt on sellainen olo, että saa hetkeksi olla
kaikki muu ja keskityn oman itseni psyykkaamiseen: piristy Toni!

12.12.2013 KUM:in johtokunnan kokous hoidettu. Huvittavaa
ennen sitä oli, että melkein osallistuin Teknisen Lauta-
kunnan kokoukseen. Oli paljon tuttuja naamoja ihan samassa
tilassa, jossa piti olla KUM-johtokunnan kokous. Sitten
tajusin, että jokin ei täsmää. Minä. Oikea kokoushuone
löytyi kuitenkin pian…

11.12.2013 Kunnan budjetti 2014 on lyöty lukkoon. En
päässyt tällä kertaa paikalle, kuten normaalisti olen joka
valtuuston kokouksessa, jos mahdollista. Paljon tapahtui
tässäkin kokouksessa. Olisinpa vain ollut paikalla… Pääasia
että budjetti on nyt kasassa. Kunnanjohtajaan ja hallintoon
yleensä liittyvät säädöt ovatkin vasta sitten alkamassa.
Tarkkaillaan, miten etenee…

1.12.2013 Ruotsinkylän liityntäparkkipaikkaa avaamassa.
Tosin vain teknisenä henkilönä, mutta kuitenkin. Hoidin
Kaikkosen Antille, Kuusiston Merjalle, Alangon Matille
ja kumppaneille langattoman äänitekniikan ja joulumusiikin.
Glögitarjoilu oli loistava juttu, kiitos kyläyhdistykselle!

30.11.2013 Tuusulan Hyrylän Joulunavaus taas takana.
Aivan valtava urakka tuo tapahtuma. Jälleen huolehdin
valot, äänentoistolaitteet, musiikin, videomainonnan,
nettisivut ym ym. kuntoon. Jopa rohkenin hieman juonta-
maankin joulukulkueessa. Sain pojankin kavereineen
esiintymään koko torilliselle väkeä. Hieno lehtijuttu tuli
Keski-Uusimaahan myös aiheesta. Kiitos kaikille
avustajille!

28.11.2013 TuPun uuden, vasta valitun hallituksen
kokouksessa sain tiedottajan tehtävän. No, ainakin tiedotan
jo nykyisellään tupu.fi:n nettisivuilla jo kuulumisia. Katsotaan
jatkossa mitä muuta tehtävä tuo tullessaan.

26.11.2013 Tuusulan Yrittäjien syyskokouksessa muistutin
Hyrylän alueen yritysten yhteistoiminnan parantamisesta esim.
Tuusulan Joulunavauksen kaltaisissa tapahtumissa.
Samalla kehotin hankkimaan yrittäjämyönteisyyttä mm.
nuorisovaltuuston kautta ja perustamalla Yrittäjille omat
Facebook-sivut. Ovat kuulemma ”työn alla”.
Samana iltana Tuusula-seuran syyskokouksessa olin myös
mukana, mutta myös vain jäsenen ominaisuudessa, huh! 😉

25.11.2013 Tarjosin pilkkahintaan mukavaa jouluista valaistusta
kunnantalon seinään ja puihin. Keravalla oli pyydetty ja saatu
8000 euroa yhden ainoan puun valaisemisesta. Minä pyysin
paria satasta. Koska en saanut tarjoustani läpi, tein omalla
kustannuksella luvallisesti ”Himmelin” puuhun kunnan-
talon pääsisäänkäyntiä vastapäätä. Kaikki muut ovat sanoneet
valoteoksestani että on ihan ok, paitsi vaimo, jonka mielestä
tekele on kammottava.
Muistutan, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Tässä tapauksessa
kunta ei ole sijoittanut hommaan lanttiakaan.

16.11.2013 TuPun 10v-juhlaillallinen pidetty Krapin Mankeliaitassa.
Oli juhlallinen tilaisuus, jossa muisteltiin menneitä, mistä Tupu
sai alkunsa. Lupauduin tähänkin tapahtumaan hoitamaan valo- ja
äänitekniikan. Alkusäätöjä lukuunottamatta kaikki meni ihan hyvin.

13.11.2013 Minut valittiin uudelleen Tuusulan Puolesta Ry:n
hallitukseen. Kiitän taasen luottamuksesta.
Minusta on tullut myös Tupun nettisivujen ylläpitäjä,
samoin kuin jo olen Koti-kouluyhdistyksessä, Joulunavauksessa
ja oman firmani sivuilla, muun muassa…

30.10.2013 Minut valittuun Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston
johtokunnan kokouksessa Tuusulan kunnanjohtajan stipendi-
rahaston jäseneksi. Kiitän luottamuksesta.

26.9.2013 Reservin johtajakoulutuksen lisäkurssi hoidettu.
Olimme maan ensimmäinen vastaavan kurssin läpikäynyt ryhmä.
Loistava porukka ja mielenkiintoiset aiheet taas.
Valtava työ oli lopputyön tekemisessä.

20.9.2013 Minut valittiin uudelleen Vaunukankaan koti-
kouluyhdistyksen hallitukseen ja sihteeriksi. Kiitän luottamuksesta.
Ennustan, että kiireet minulla keskittyvät valitettavasti muihin
asioihin tänä syksynä.

15.9.2013 Valtuuston budjettiasiat ovat olleet jo kuukauden
tapetilla kaikilla valtuustossa.
Ennustan vaikeata syksyä näissä rahakeskusteluissa.

6.9.2013 Tuusulan Hyrylän Joulunavauksen ensimmäinen
järjestelykokous on pidetty. Olen taas ydinremmissä mukana.
Kivaahan tämä on järjestäessä lapsille ja lapsenmielisille
jouluinen tapahtuma.
Vielä kun saisi lisää porukkaa tähän ydintiimiin mukaan…

1.9.2013 Vanhojen autojen kiertoajelu Tuusulan ympäri
tuli hoidettua äänentoistolaitteita auton lavalla valvoen.
Välillä Stenvallin wanha auto oli paikoillaan ja saimme nauttia
puheista ja elävästä musiikista, välillä valvoin, etteivät laitteet
lentele avolavalta omille teilleen. Tulipa ainakin ulkoiltua!
Tapahtuma oli osana Tuusulan 370-vuotisjuhlavuotta.

26.8.2013 Helsingin Taiteiden Yö hoidettu. Tällä kertaa
valaisin laivan ympäristöineen merenrannassa.
Haastava ja hauska operaatio tämäkin.
Äänimaailman tekivät Derminators-DJ Alex ja ääniteknikko
Juha Kataja.

12.8.2013 Tuusulan Taiteiden Yö takana. Valotaiteilija Luode
apulaisineen virittelivät erikoisen ääni- ja valomaailman
Tuusulan yöhön. Katsojat olivat tyytyväisiä ja kehottivat
tekemään vastaavia tempauksia.
Aleksis Kiven mökin ympäristö oli parempi paikka kuin
vuosi takaperin, koska ihmiset löysivät sinne paremmin – parin
tunnin alkuillan sähkökatkosta huolimatta.

3.8.2013 Useammat häät ja syntymäpäivät on tullut pidettyä
taas tänä kesänä musiikki- ja valaistusmestarin roolissa.
Onnittelut kaikille!

30.3.2013 MPK:n Reservin johtajan kurssi I suoritettu.
Taas tutustuin kokonaan minulle uusiin asioihin. Loistava kurssi.
Kiitos järjestäjille!

19.6.2013 Kunnanvaltuuston salissa järjestettiin katsaus
Lahelanpellon tuleviin rakennusprojekteihin.
Olimme TuPu-kollegoiden ja muutamien muiden aktiivisten
yhdistys- ja kylätoimikuntaihmisten kanssa varsin aktiivisia
kyselemään ja ehdottamaan asioita.
Mielestäni jos Lahelanorsi tulee (kallis mutta tehokas),
se pitää olla Y:n muotoinen:
Lahelasta Hyrylän keskustaan pienikuormituksellinen väylä
paikallisliikenteelle ja toinen Y-sakara Sahankulmalle, johon
ohjataan raskas liikenne ja työpaikkaliikenne esim. Helsinkiin
päin meneville.

18.6.2013 Ehdotin Tuusulanjärven kehittämistapahtumassa varsin
erikoista, uutta nähtävyyttä Hyrylään.
Uusi Koskenmäentien silta, joka alkaa kunnantalon takaa järven
puolelta ja jatkuu aina Torpan risteykseen Koskenmäen puolella.
Tämä silta verhoillaan keskiaikaisen näköiseksi.
Samalla venytetään Tuusulanjärveä noin 200m etelään päin
Teatterimontun kohdalle, jossa hyvännäköinen pato ja myllyn
näköinen kahvilarakennus. Samalla ruopataan (tyylillä)
Tuusulanjärvi tältä 200m alueelta niin, että kapea turistilaiva
pääsee kääntymään ympäri ja jäämään tarvittaessa laituriin joko
padolla tai nykyisen pikkupadon kohdalla ”keskiaikaisen” sillan
vieressä.
Samalla sillan viereen voisi perustaa turisteille pienen torin.
Tämän takia tie Hyökkälän koulun suuntaan pitäisi linjata
itäisempää reittiä – sinne mistä silta kunnantalon puolella
alkaisi.
Samalla kunnantalon laajennuksen lasiseinineen voisi rakentaa
venytetyn järven rantaan sillan eteläpuolelle hiekkaharjun
kupeeseen ja siltaan integroiden. Lasisessa auditorio-/
kunnanvaltuusto-/juhlatilassa voisi järjestää myös konsertteja
ja muita tapahtumia. Maisemat olisivat ainakin upeat.

12.3.2013 Olin Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston
johtokunnan kokouksessa.
Paikalla oli Järvenpään päättäjiä kertomassa Järvenpään
uudesta hallintotavasta sekä meidät uudet johtokunnan
jäsenet perehdytettiin musiikkiopiston toimintaan pinta-
puolisesti. Mielenkiintoinen tapa päästä myös Järvenpään
kaupungin toimintatapaan sisään.

5.3.2013 Olemme suunnittelemassa Vaunukankaan Koti-
kouluyhdistyksen kanssa tieturvallisuuskokousta ja
kevätdiscoa koulumme oppilaille parin viikon päähän.
Ja kumpikin samalle päivälle. Suunnittelemme
kutsua tiekokoukseen kunnallisille päättäjille, itse pyrin
saamaan yhdistyksen sihteerinä kutsun parin päivän sisällä
matkaan.
Sen lisäksi yhdistyksen vakio-DJ:nä pitää valmistautua
viihdyttämään oppilaita sitten samana iltana uusilla ja vanhoilla
hittibiiseillä.
Tein myös mainosjulisteen discoa varten, joka jaetaan kaikille
oppilaille kotiin lähipäivinä.

5.3.2013 Minut nimitettiin vielä uuteen luottamustehtävään.
Olen nyt myös kunnanhallituksen päätöksellä Kiinteistö
Oy Tuusulan Lahelankankaan Toimitalon eli tuttavallisesti
Lahelan Tertun hallituksessa. Odotan tätäkin tehtävää mielen-
kiinnolla.

5.3.2013 Leikkipuistoprojekti on tullut hoidettua yhteistyössä
kunnan viranomaisten kanssa niin hyvin, että valtuuston
kokouksessa 4.3. päätettiin lakkauttaa vain 3-4 puistoa
tänä vuonna 11 sijasta! Kiitos kaikille asian puolesta
töitä tehneille, erityisesti Cecilialle ja Päiville!

3.3.2013 Pääsin tutustumaan nyt myös tämän päivän
armeijan reserviläisten maanpuolustuskoulutukseen.
Olen reservin johtajakurssilla Tuusulan Taistelukoululla.
Ainakin ensimmäinen viikonloppu meni saamani palautteen
mukaan varsin onnistuneesti.

14.2.2013 Keski-Uusimaassa on nyt iso artikkeli leikkipuistoista
ja niihin liittyvistä lakkautus- ja ylläpitomurheista. Cecilia
ansaitusti on päässyt kertaamaan näkemyksiä tilanteesta
ja minä pienessä tekstinpätkässä otan kantaa mahdolliseen
kansalaistoimintaan puistonhoidossa.
Erittäin hyvä uusi avaus tuli TuPun kunnanhallituksen jäseniltä
Ristö Rämöltä ja Sarppa Heiskaselta artikkelin lopuksi eli
nuorisotakuun toteuttaminen puistolaitteiden huoltamisessa
kesäaikaan. Loistavaa työtä kaikilta.

13.2.2013 Olen tänään keskustellut Keski-Uusimaan toimittaja
Santavuoren kanssa leikkipuistojen tilanteesta.
Tätä ennen Santavuori kävi haastattelemassa Cecilia
Veikkolaista mm. hänen lähellään olevasta leikkipuistosta.
Kerroin omia näkymyksiäni valtuustoaloitteesta 28.1.2013
sekä lähellä kotiani olevasta leikkipuistosta.
Asiasta on tulevassa Keski-Uusimaassa 14.2. artikkeli.

30.1.2013 Kunnan päätös tammikuun lopussa sulkea osa
kunnan leikkipuistoista sai minut laittamaan
lumipalloefektin liikkeelle.
Vaikuttimena on myös talomme lähellä oleva suljettava
leikkipuisto, jota viisi lastani käyttää.
Leikkipuisto on iso ja ihan hyvässä kunnossa, mutta koska
kunta haluaa säästää, niin säästetään sitten tulevien
veronmaksajien kustannuksella viemällä heiltä läheltä kotia
sijaitsevat leikkipaikat.
Kävin keskustelemassa asiasta teknisen toimen johtajan
Jyrki Kaijan kanssa, jolta sain hieman taustoja tilanteelle.
Varsinaisia vaihtoehtoisia ratkaisuja ei keskustelussa ilmennyt.
Olimme puhuneet jo lokakuussa 2012 leikkipuistojen huono-
nevasta tilasta Cecilia Veikkolaisen kanssa ja olimme aikeissa
tehdä asialle jotain tulevana keväänä. Cecilialla oli kotiäitinä
aikaa ja ideoita, joten hän sai laadituksi nopeasti netti-Keski-
Uusimaahan kommentin lehtijutusta. Tämän jälkeen Cecilia
suunnitteli ja toteutti asiasta nerokkaat ja asialliset tekstit
sekä Keski-Uusimaa-lehteen Lukijan Kynästä-palstalle että
myös aloitteen kunnanvaltuuston kokoukseen 28.1.2013 -illalle
vain parissa päivässä. Mahtavaa työtä, johon vastaavaan en
itse olisi pystynyt.
Aloitteen leikkipuistojen säilyttämisen ja kunnossapitämisen
puolesta luki valtuuston istunnossa TuPun uusi valtuutet-
tumme Päivi Visuri, joka on myös voimakkaasti asian puolesta
ja oli paljolti myös mukana miettimässä aloitteen sisältöä.
Olemme lisäksi kaikki kolme allekirjoittaneet Lasten- ja
Nuorten valtuutetun vakuutuksen hoitaa nuorison etuja
kunnallisessa päätöksenteossa.
Iso kiitos sekä Päiville että Cecilialle tärkeän asian eteenpäin
viemisessä. Asia oli näkyvästi myös Helsingin Sanomissa
seuraavana päivänä Päivin valtuustotyöskentelyä seuraavien
toimittajien ansiosta.

29.1.2013 Uudet luottamustehtäväni kunnanvaltuuston
päätöksien mukaan ovat Kasvatus- ja Koulutuslautakunnan
(KasKo) varapuheenjohtajan varajäsen sekä Keskisen Uuden-
maan Musiikkiopiston johtokunnan jäsenyys. Kiitän täten
valtuustoa ja Tuusulan Puolesta Ry:tä näistä arvokkaista ja
kokemuksia tuovista kunnallisen päätöksenteon näköala-
paikoista.

16.1.2013 Tupulaiset saivat ehdotukset luottamuspaikkojen
jakamisesta. Saamani luottamustehtävätarjoukset yllättivät
minut melko lailla. Nyt täytyy vain saada tehtävistä lisätietoa.
Luottamustehtävät jaettiin pitkälti vaaleissa saadun
äänimäärän ja kokemuksen perusteella.

12.1.2013 Ensimmäinen tapahtumaryhmämme toteuttama
laajempi Tupu-päivä on takanapäin.
Järjestimme Tuusulanjärven rannalla kokous- ja hotellikeskus
Gustavelundissa seminaaripäivän yhdistyksen jäsenille.
Tapahtumaa suunniteltiin huolella ja se haluttiin pitää
mahdollisimman miellyttävässä ympäristössä. Gustavelund oli
valintana loistava samoin kuin kaunis talvinen sää suosi meitä
myös. Omalla erityisvastuualueellani oli kokouksen tekniset
puitteet. Tekniikka toimi ja sain ideoita seuraavaan vastaavaan
tai kenties isompaankin seminaaritapahtumaan.
Kiitoksia tuli koko toimikunnalle ja ”automaattinen lupa”
järjestää seuraava ”TuPu-päivä 2.0”.

9.1.2013 Valtuustoryhmät ovat päässeet ratkaisuun
luottamustehtävien paikkajaosta. 16.1. sovimme tarkemmin
TuPun sisäisesti jatkosta.
Olen nyt mukana useissa TuPun sisäisissä työryhmissä.
Kehitämme TuPun toimintatapoja ja mietimme, miten
voimme jatkossa palvella tuusulalaisia entistäkin paremmin.
Valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran kuun lopussa,
jolloin TuPun uudet ja vanhat kunnanvaltuutetut pääsevät
edustamaan kunnassa toivottavasti Sinunkin mielipiteitäsi.
Me olemme TuPussa ihan puhtaasti tuusulalaisten asialla!

27.11.2012 TuPun syyskokouksessa päätettiin mm. uudesta
hallituskokoonpanosta. Olen nyt uuden hallituksen jäsen.
Kiitän luottamuksesta!

22.11.2012 Osallistuin Lahelan ja Ruotsinkylän yhteiseen
liikenneiltaan Ruotsinkylän koululla.
Olin paikalla sekä TuPun että Koti-kouluyhdistyksen
edustajana. Tilaisuus oli kaikin puolin onnistunut ajatusten
herättäjä. Kiitos kaikille muillekin aktiivisille paikallaolijoille
ja järjestäjille.

29.10.2012 ISO KIITOS MINUA ÄÄNESTÄNEILLE!
Sain 47 ääntä, joka ei oikeuta valtuustopaikoille, mutta
jokin luottamustehtävä on varmaankin odotettavissa.
Lisäksi jään kehittämään HYRYLÄ.FI-nettisivustoa, joka
keskittyy jatkossa tapahtumiin ja ajankohtaisiin asioihin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tonin blogi

 1. 14.12.2016 Valaisin jälleen Järvenpään kirkon sisältäpäin eilen. Tapahtumana oli Järvenpään Mieslaulajien perinteinen joulukonsertti. Nyt mukana oli säestämässä jousikvartetto. Hienosti meni laulajilla, kvartetolla ja mielestäni myös valaistus oli kohdallaan. Kuvia tapahtumasta löytyy Facebookista nimellä Valotaiteilija Toni Luode. Kiitos kaikille osallistujille ja mukavaa Joulun odotusta.

  2.12.2016 Sain viestin varsin vaikuttavalta taholta: Valtioneuvoston kansliasta. Pääsin mukaan Suomi 100-juhlavuoden tapahtuman järjestäjäksi. Koska olen tunnettu myös DJ:nä, karaokeisäntänä ja mm. valotaiteilijana, nyt valotaiteilu pääsee pääosaan. Tarkoitus on toteuttaa Suomi 100-valoteos, joka julkaistaan Tuusulan Taiteiden Yönä vuonna 2017 elokuussa. Teos on tarkoitus suunnitella ja toteuttaa yhteisöprojektina. Tervetuloa mukaan mielenkiintoiseen projektiin. Ja onnea 100-vuotias Suomi!

  30.11.2016 Olimme kunnantalossa tutustumassa tulevan Hyrylän Lukion, Musiikkiopiston ja monen muun opiston yhteisiin tiloihin virtuaalisesti. Lukiotahan ei ole vielä varsinaisesti hyväksytty eikä piirustuksia ole lukkoon lyöty, mutta juuri siinä mielessä mietimme mm. työryhmissä, mitä kaikkea odotamme tällaiselta pytingiltä. Ja tulosta tuli. Ja monesti myös eksyimme moniin muihin opetusalan asiaan, olinhan tässä tapahtumassa Kasvatus- ja koulutuslautakunnan yhtenä edustajana paikalla. Suunnitelmamateriaali löytyy muuten – yllätys, yllätys – Youtubesta. Linkkiä en juuri nyt muista, mutta taisin julkaista sen Facebookissa sivuillani Toni Luode – kuntalaisaktivisti.

  20.11.2016 Kävimme rakennuslautakunnassa läpi mm. Rykmentinpuiston rakentamissuunnitelmia ja tulevia Asuntomessuja vuonna 2020. Täytyy sanoa, että kyllä vanha varuskunnan alue tulee näyttämään jo ihan lähivuosina täysin toisenlaiselta, mutta toivottavasti positiivisessa mielessä.

  16.11.2016 Päätimme Tuusulan kunnanjohtajan stipendirahaston kokouksessa palkittavat tahot. Stipendirahasto liittyy Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston johtokunnan jäsenyyteeni, jossa olen yksi kolmesta Tuusulan edustajasta. Toiset kolme jäsentä johtokunnassa ovat Järvenpäästä.
  Täytyy sanoa, että stipendeistä päättäminen ei ole todellakaan helppoa! Kävimme apulaisrehtorin ja toisen rahaston jäsenen kanssa moneen moneen kertaan stipendin hakijat ja hakemukset läpi ja päädyimme yhden palkittavan sijasta kahteen. Onnittelut stipendien saajille ja menestystä musiikin parissa nyt ja tulevaisuudessa!

  18.10.2016 Hupsista! Olen nyt sitten mukana myös erittäin tunnetussa hyväntekeväisyysjärjestössä, Lionseissa. Lions Club Tuusulasta pyydettiin minua mukaan toimintaan jäseneksi. Koska minulla on edelleenkin muitakin luottamustehtäviä ja jäsenyyksiä siellä sun täällä, sekä kotiolosuhteissa ruuhkavuodet edelleen menossa (perheessä 5 lasta, joista nuorin on 5-vuotias), hoidan Lionsin antamia hyväntekeväisyystehtäviä siten miten muilta aikatauluiltani pystyn. Mutta mielelläni olen mukana tämänkin yhdistyksen toiminnassa. Tervetuloa mm. joulun alla tekemään joulukuusihankinnat Lionseilta Hyrylästä!

  21.09.2016 Suureksi harmikseni totesin, ettei aikani riitä enää paikallisen ala-asteen koulumme vanhempainyhdistyksen toimintaan aktiivijäsenenä, joten ilmoitin erostani yhdistyksen hallituksesta. Jätän hallituksen toiminnan varsin harmissani, koska olen ollut siinä mukana jo vuodesta 2009 saakka. Vuosien 2009-2016 välillä yhdistys on kehittynyt valtavasti taloudellisesti tukien koulua ja oppilaita erilaisissa aktiviteeteissa mm. kevätretket jne., informaation tuottajana (nettisivut ja facebook) sekä keskusteluyhteyksissä kodin ja koulun välillä. Haluan toivottaa yhdistykselle mitä parasta jatkoa uuden, vasta valitun hallituksen vetämänä.

  12.09.2016 Tulin valituksi keskiviikkona 7.9.16 Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteen vanhempainyhdistyksen puheenjohtajaksi. En ollut todellakaan valmistautunut moiseen tehtävään, mutta hoidin kokouksen sujuvasti ja olen kiitollinen moisesta uudesta luottamustehtävästä.
  Asian innoittamana tartuin ehkä turhankin innokkaasti lukion langattoman netin pätkimiseen. Vein asian Kasvatus- ja koulutuslautakunnan tietoon ja samalla paikalliseen Keski-Uusimaa-lehteen. Netin hitauden ja pätkimisen korjaustoimenpiteet olivat jo kuulemma etenemässä, joten pelko oli, että paikallislehteen tulisi väärää informaatiota. Toimittaja oli tehnyt kuitenkin asiallisen artikkelin Keski-Uusimaa 12.9.2016 lehteen, joten arvelut väärästä informaatiosta olivat turhia. Toivottavasti artikkeli sai kuitenkin vauhtia netin ongelmien korjaamiseen. Oppilaat tarvitsevat toimivaa nettiä joka päivä koulussa opiskeluunsa nykyään.

  12.08.16 Valotaiteilija Luode vauhdissa. Valaisin Tuusulan seurakunnan pyynnöstä Tuusulan kirkon Tuusulan Taiteiden Yössä. Valoinstallaationi keräsi paljon uteliaita tutustumaan kirkkoon ja sen illan ohjelmatarjontaan.
  Valaisin Järvenpään kirkon sisältäpäin 2015 joulukuussa Järvenpään Mieslaulajien joulukonsertissa ja sekin oli erittäin onnistunut projekti.
  Näiden kahden valoteoksen innoittamana perustin Facebookkiin Valotaiteilija Toni Luode-sivut. Käykää katsomassa kuva-albumeita vuosien varrelta!

  15.10.2015 Sain kunnanvaltuustolta uuden luottamustehtävän. Pääsin Rakennuslautakuntaan varsinaiseksi jäseneksi. Asia on minulle vielä uusi ja perehdyn siihen parasta aikaa.
  Olen aina ollut kiinnostunut infrastruktuurista ja nyt pääsen siihen kiinni ihan päätöksentekotasolla. Todella mielenkiintoista.
  Sainkin heti postia lautakunnasta. Hyvää iltalukemista!

  17.8. 2015 Pieniä päivityksiä sivuihin.

  1.5.2014 Päivitin luode.com-nettisivuja pitkästä aikaa.
  Tällä kertaa keskityin ulkonäöllisiin asioihin, vaikken päällepäin
  mitään radikaalia säätänytkään. Iso homma silti.
  Toivottavasti tekstejä on nyt miellyttävämpi lukea!

  30.4.2014 Olen ensimmäistä kertaa aikoihin Vappuna DJ-keikalla.
  Paikkakuntana on Kirkkonummi. Saapa nähdä, missä kunnossa
  porukat tulevat ravintolaan tällä kertaa.

  29.4.2014 Paijalan vaalilautakunnan ensimmäinen kokous.
  Pääsimme tutustumaan sähköiseen äänestämiseen – tai ei
  ihan.. Olemme ensimmäinen ja ainoa äänestysalue Tuusulassa,
  jossa tulee olemaan käytössä sähköinen tarkistus äänioikeu-
  tetuille. Tiedot lähtevät reaaliaikaisesti keskusvaalilautakunnalle
  koululta, jossa toimimme vaalitoimitsijoina.
  Olin vaalitoimitsijana viimeksi samassa paikassa vuonna 2012
  kunnallisvaaleissa.
  Eihän mikään tässä sähköisessä pilottikokeilussa voi mennä
  vikaan varsinaisena vaalipäivänä, eihän???

  23.4.2014 Tuusulan kunnanjohtajan Stipendirahaston
  hoitokunnan kokous. Check. Pidimme aiheesta ensimmäisen
  palaverin ja palaamme palkittaviin toukokuussa. Taas
  uudentyyppinen luottamustehtäväkokemus, eikä ollenkaan
  huono sellainen. 😉

  20.4.2014 Tuusulan Taiteiden Yöstä ei kuulu vieläkään mitään,
  vaikka olen jo pariin kertaan ottanut yhteyttä. Olisiko tällä
  kertaa niin hienosti käymässä, että voisin olla ihan vain
  ”asiakkaana” tapahtumassa? Vaimo ainakin tykkäisi siitä…

  16.4.2014 Vantaan Ilolan koulun disco hoidettu. Jälleen
  tuli tyytyväistä palautetta. Itse olin vielä hieman flunssassa,
  mutta homma meni rutiinilla ja silti osittain uusin kujein.
  Edellinen disco oli Tuusulan Vaunukankaan koululla kuun
  alussa. Seuraava lienee Tuusulan Ruotsinkylän koululla
  toukokuussa. Hauskojahan nämä ovat ja oikein odotettuja.
  Samalla pääsen kouluttamaan mm. poikaani tähän hommaan.

  14.4.2014 Tuusulan Yrittäjien kevätkokouksessa Keski-
  Uusimaa-lehden auditoriossa. Paikalla oli taasen pienehkö
  yrittäjäporukka (alle 20 henkilöä), joka on aika heikko
  lukema siihen nähden, että yhdistyksessä on satoja jäseniä.
  Luennoitsijoina oli rutiinipykälien jälkeen entinen kunnan-
  johtaja Jorma Hämäläinen (nykyinen Suomen Lehtiyhtymän
  tj) ja kuntakehitysjohtaja Hannu Haukkasalo. Loppukeskustelut
  luentojen yhteydessä olivat illan parasta ja omalla tavallaan
  hauskointa antia. En nyt tässä lähde sen enempää niitä
  kommentoimaan… 🙂

  5.4.2014 Vammaismessut Tuusulassa hoidettu. Toimitin
  messuosastolle kalusteita ja av-tekniikkaa sekä promootio-
  materiaalia, joista osan teetin painotalossa tekemiemme
  layouttien pohjalta.

  3.4.2014 Tuusulan puolesta ry:n kevätkokous. Käsittelyssä
  oli rutiiniasiat sekä teettämäni promootiomateriaali tuleviin
  tapahtumiin. Sain sekä positiivista palautetta että hmmm…
  ”kehittävää” kritiikkiä. Oppia ikä kaikki. Kohti aina vain
  parempia painojulkaisuja!

  15.3.2014 Vaunukankaan koulun avoimet ovet-päivä.
  Pidimme Koti-kouluyhdistyksen hallituksen ja aktiivisten
  jäsenten voimin koululla messuständiä, jonka kalusteet,
  av-tekniikan ja painomateriaalin promotuotteineen olin
  suunnitellut ja teettänyt. Ständillä oli myös ”kotkolaisen”
  jäsenen ideoima kilpailu, joka keräsi innokkaita kilpailuun
  vastaajia.
  Päivä oli menestys ja saimme runsaasti huomiota ja potenti-
  aalisia jäseniä ja avustajia tuleviin tapahtumiin.
  Yhdistys kerää jatkuvasti rahaa eri tavoin, jolla rahoitamme
  oppilaiden ja koulun oppimiseen ja kouluajalla oleviin aktivi-
  teetteihin liittyviä tarpeita.

  10.3.2014 Pitäydyn ainakin toistaiseksi erossa Kirkkovaltuuston
  tulevista vaaleista. Näitä luottamustehtäviä kun tuntuu olevan
  jo nyt niin joka oksalla meikäläisen tehtäväpuussa, että aika on
  kortilla omalle itselleni tosi pahasti…

  7.3.2014 Olen ottanut käyttöön yritykselleni kaksi uutta palve-
  linkonetta. Toinen hoitaa jatkossa ainakin sähköposteja ja
  toinen monenmoista ylläpitoa. Työtä näissä tietokoneissa riittää
  enemmän kuin vähemmän, ja niiden jatkuva parantelu syö
  kaiken ajan, mitä niille ikinä pystyy antamaan. Yllätys?

  24.1. 2014 Tuusulan puolesta ry:n ”TuPu 2.0”-Tupu-päivä on
  taas onnistuneesti pidetty ja takanapäin. Käytin siihen senkin
  verran energiaa, että olen ollut varsin stressaantunut. Osittain
  asiaan lisäksi liittyy perheemme joulu-tammikuussa jatkunut
  sairastelu ja lukuisat ”itseaiheutetut” päänsäryt: kun nyt vaan
  ei osaa sanoa ei, jos joku henkilö, firma tai yhdistys pyytää
  apua. Minä olen aina käsi pystyssä, että ”voisin varmaan
  auttaa tuossa asiassa hieman”… Siitäs sain – stressin ja jonkin-
  laisen burn-outin. Nyt on sellainen olo, että saa hetkeksi olla
  kaikki muu ja keskityn oman itseni psyykkaamiseen: piristy Toni!

  12.12.2013 KUM:in johtokunnan kokous hoidettu. Huvittavaa
  ennen sitä oli, että melkein osallistuin Teknisen Lauta-
  kunnan kokoukseen. Oli paljon tuttuja naamoja ihan samassa
  tilassa, jossa piti olla KUM-johtokunnan kokous. Sitten
  tajusin, että jokin ei täsmää. Minä. Oikea kokoushuone
  löytyi kuitenkin pian…

  11.12.2013 Kunnan budjetti 2014 on lyöty lukkoon. En
  päässyt tällä kertaa paikalle, kuten normaalisti olen joka
  valtuuston kokouksessa, jos mahdollista. Paljon tapahtui
  tässäkin kokouksessa. Olisinpa vain ollut paikalla… Pääasia
  että budjetti on nyt kasassa. Kunnanjohtajaan ja hallintoon
  yleensä liittyvät säädöt ovatkin vasta sitten alkamassa.
  Tarkkaillaan, miten etenee…

  1.12.2013 Ruotsinkylän liityntäparkkipaikkaa avaamassa.
  Tosin vain teknisenä henkilönä, mutta kuitenkin. Hoidin
  Kaikkosen Antille, Kuusiston Merjalle, Alangon Matille
  ja kumppaneille langattoman äänitekniikan ja joulumusiikin.
  Glögitarjoilu oli loistava juttu, kiitos kyläyhdistykselle!

  30.11.2013 Tuusulan Hyrylän Joulunavaus taas takana.
  Aivan valtava urakka tuo tapahtuma. Jälleen huolehdin
  valot, äänentoistolaitteet, musiikin, videomainonnan,
  nettisivut ym ym. kuntoon. Jopa rohkenin hieman juonta-
  maankin joulukulkueessa. Sain pojankin kavereineen
  esiintymään koko torilliselle väkeä. Hieno lehtijuttu tuli
  Keski-Uusimaahan myös aiheesta. Kiitos kaikille
  avustajille!

  28.11.2013 TuPun uuden, vasta valitun hallituksen
  kokouksessa sain tiedottajan tehtävän. No, ainakin tiedotan
  jo nykyisellään tupu.fi:n nettisivuilla jo kuulumisia. Katsotaan
  jatkossa mitä muuta tehtävä tuo tullessaan.

  26.11.2013 Tuusulan Yrittäjien syyskokouksessa muistutin
  Hyrylän alueen yritysten yhteistoiminnan parantamisesta esim.
  Tuusulan Joulunavauksen kaltaisissa tapahtumissa.
  Samalla kehotin hankkimaan yrittäjämyönteisyyttä mm.
  nuorisovaltuuston kautta ja perustamalla Yrittäjille omat
  Facebook-sivut. Ovat kuulemma ”työn alla”.
  Samana iltana Tuusula-seuran syyskokouksessa olin myös
  mukana, mutta myös vain jäsenen ominaisuudessa, huh! 😉

  25.11.2013 Tarjosin pilkkahintaan mukavaa jouluista valaistusta
  kunnantalon seinään ja puihin. Keravalla oli pyydetty ja saatu
  8000 euroa yhden ainoan puun valaisemisesta. Minä pyysin
  paria satasta. Koska en saanut tarjoustani läpi, tein omalla
  kustannuksella luvallisesti ”Himmelin” puuhun kunnan-
  talon pääsisäänkäyntiä vastapäätä. Kaikki muut ovat sanoneet
  valoteoksestani että on ihan ok, paitsi vaimo, jonka mielestä
  tekele on kammottava.
  Muistutan, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Tässä tapauksessa
  kunta ei ole sijoittanut hommaan lanttiakaan.

  16.11.2013 TuPun 10v-juhlaillallinen pidetty Krapin Mankeliaitassa.
  Oli juhlallinen tilaisuus, jossa muisteltiin menneitä, mistä Tupu
  sai alkunsa. Lupauduin tähänkin tapahtumaan hoitamaan valo- ja
  äänitekniikan. Alkusäätöjä lukuunottamatta kaikki meni ihan hyvin.

  13.11.2013 Minut valittiin uudelleen Tuusulan Puolesta Ry:n
  hallitukseen. Kiitän taasen luottamuksesta.
  Minusta on tullut myös Tupun nettisivujen ylläpitäjä,
  samoin kuin jo olen Koti-kouluyhdistyksessä, Joulunavauksessa
  ja oman firmani sivuilla, muun muassa…

  30.10.2013 Minut valittuun Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston
  johtokunnan kokouksessa Tuusulan kunnanjohtajan stipendi-
  rahaston jäseneksi. Kiitän luottamuksesta.

  26.9.2013 Reservin johtajakoulutuksen lisäkurssi hoidettu.
  Olimme maan ensimmäinen vastaavan kurssin läpikäynyt ryhmä.
  Loistava porukka ja mielenkiintoiset aiheet taas.
  Valtava työ oli lopputyön tekemisessä.

  20.9.2013 Minut valittiin uudelleen Vaunukankaan koti-
  kouluyhdistyksen hallitukseen ja sihteeriksi. Kiitän luottamuksesta.
  Ennustan, että kiireet minulla keskittyvät valitettavasti muihin
  asioihin tänä syksynä.

  15.9.2013 Valtuuston budjettiasiat ovat olleet jo kuukauden
  tapetilla kaikilla valtuustossa.
  Ennustan vaikeata syksyä näissä rahakeskusteluissa.

  6.9.2013 Tuusulan Hyrylän Joulunavauksen ensimmäinen
  järjestelykokous on pidetty. Olen taas ydinremmissä mukana.
  Kivaahan tämä on järjestäessä lapsille ja lapsenmielisille
  jouluinen tapahtuma.
  Vielä kun saisi lisää porukkaa tähän ydintiimiin mukaan…

  1.9.2013 Vanhojen autojen kiertoajelu Tuusulan ympäri
  tuli hoidettua äänentoistolaitteita auton lavalla valvoen.
  Välillä Stenvallin wanha auto oli paikoillaan ja saimme nauttia
  puheista ja elävästä musiikista, välillä valvoin, etteivät laitteet
  lentele avolavalta omille teilleen. Tulipa ainakin ulkoiltua!
  Tapahtuma oli osana Tuusulan 370-vuotisjuhlavuotta.

  26.8.2013 Helsingin Taiteiden Yö hoidettu. Tällä kertaa
  valaisin laivan ympäristöineen merenrannassa.
  Haastava ja hauska operaatio tämäkin.
  Äänimaailman tekivät Derminators-DJ Alex ja ääniteknikko
  Juha Kataja.

  12.8.2013 Tuusulan Taiteiden Yö takana. Valotaiteilija Luode
  apulaisineen virittelivät erikoisen ääni- ja valomaailman
  Tuusulan yöhön. Katsojat olivat tyytyväisiä ja kehottivat
  tekemään vastaavia tempauksia.
  Aleksis Kiven mökin ympäristö oli parempi paikka kuin
  vuosi takaperin, koska ihmiset löysivät sinne paremmin – parin
  tunnin alkuillan sähkökatkosta huolimatta.

  3.8.2013 Useammat häät ja syntymäpäivät on tullut pidettyä
  taas tänä kesänä musiikki- ja valaistusmestarin roolissa.
  Onnittelut kaikille!

  30.3.2013 MPK:n Reservin johtajan kurssi I suoritettu.
  Taas tutustuin kokonaan minulle uusiin asioihin. Loistava kurssi.
  Kiitos järjestäjille!

  19.6.2013 Kunnanvaltuuston salissa järjestettiin katsaus
  Lahelanpellon tuleviin rakennusprojekteihin.
  Olimme TuPu-kollegoiden ja muutamien muiden aktiivisten
  yhdistys- ja kylätoimikuntaihmisten kanssa varsin aktiivisia
  kyselemään ja ehdottamaan asioita.
  Mielestäni jos Lahelanorsi tulee (kallis mutta tehokas),
  se pitää olla Y:n muotoinen:
  Lahelasta Hyrylän keskustaan pienikuormituksellinen väylä
  paikallisliikenteelle ja toinen Y-sakara Sahankulmalle, johon
  ohjataan raskas liikenne ja työpaikkaliikenne esim. Helsinkiin
  päin meneville.

  18.6.2013 Ehdotin Tuusulanjärven kehittämistapahtumassa varsin
  erikoista, uutta nähtävyyttä Hyrylään.
  Uusi Koskenmäentien silta, joka alkaa kunnantalon takaa järven
  puolelta ja jatkuu aina Torpan risteykseen Koskenmäen puolella.
  Tämä silta verhoillaan keskiaikaisen näköiseksi.
  Samalla venytetään Tuusulanjärveä noin 200m etelään päin
  Teatterimontun kohdalle, jossa hyvännäköinen pato ja myllyn
  näköinen kahvilarakennus. Samalla ruopataan (tyylillä)
  Tuusulanjärvi tältä 200m alueelta niin, että kapea turistilaiva
  pääsee kääntymään ympäri ja jäämään tarvittaessa laituriin joko
  padolla tai nykyisen pikkupadon kohdalla ”keskiaikaisen” sillan
  vieressä.
  Samalla sillan viereen voisi perustaa turisteille pienen torin.
  Tämän takia tie Hyökkälän koulun suuntaan pitäisi linjata
  itäisempää reittiä – sinne mistä silta kunnantalon puolella
  alkaisi.
  Samalla kunnantalon laajennuksen lasiseinineen voisi rakentaa
  venytetyn järven rantaan sillan eteläpuolelle hiekkaharjun
  kupeeseen ja siltaan integroiden. Lasisessa auditorio-/
  kunnanvaltuusto-/juhlatilassa voisi järjestää myös konsertteja
  ja muita tapahtumia. Maisemat olisivat ainakin upeat.

  12.3.2013 Olin Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston
  johtokunnan kokouksessa.
  Paikalla oli Järvenpään päättäjiä kertomassa Järvenpään
  uudesta hallintotavasta sekä meidät uudet johtokunnan
  jäsenet perehdytettiin musiikkiopiston toimintaan pinta-
  puolisesti. Mielenkiintoinen tapa päästä myös Järvenpään
  kaupungin toimintatapaan sisään.

  5.3.2013 Olemme suunnittelemassa Vaunukankaan Koti-
  kouluyhdistyksen kanssa tieturvallisuuskokousta ja
  kevätdiscoa koulumme oppilaille parin viikon päähän.
  Ja kumpikin samalle päivälle. Suunnittelemme
  kutsua tiekokoukseen kunnallisille päättäjille, itse pyrin
  saamaan yhdistyksen sihteerinä kutsun parin päivän sisällä
  matkaan.
  Sen lisäksi yhdistyksen vakio-DJ:nä pitää valmistautua
  viihdyttämään oppilaita sitten samana iltana uusilla ja vanhoilla
  hittibiiseillä.
  Tein myös mainosjulisteen discoa varten, joka jaetaan kaikille
  oppilaille kotiin lähipäivinä.

  5.3.2013 Minut nimitettiin vielä uuteen luottamustehtävään.
  Olen nyt myös kunnanhallituksen päätöksellä Kiinteistö
  Oy Tuusulan Lahelankankaan Toimitalon eli tuttavallisesti
  Lahelan Tertun hallituksessa. Odotan tätäkin tehtävää mielen-
  kiinnolla.

  5.3.2013 Leikkipuistoprojekti on tullut hoidettua yhteistyössä
  kunnan viranomaisten kanssa niin hyvin, että valtuuston
  kokouksessa 4.3. päätettiin lakkauttaa vain 3-4 puistoa
  tänä vuonna 11 sijasta! Kiitos kaikille asian puolesta
  töitä tehneille, erityisesti Cecilialle ja Päiville!

  3.3.2013 Pääsin tutustumaan nyt myös tämän päivän
  armeijan reserviläisten maanpuolustuskoulutukseen.
  Olen reservin johtajakurssilla Tuusulan Taistelukoululla.
  Ainakin ensimmäinen viikonloppu meni saamani palautteen
  mukaan varsin onnistuneesti.

  14.2.2013 Keski-Uusimaassa on nyt iso artikkeli leikkipuistoista
  ja niihin liittyvistä lakkautus- ja ylläpitomurheista. Cecilia
  ansaitusti on päässyt kertaamaan näkemyksiä tilanteesta
  ja minä pienessä tekstinpätkässä otan kantaa mahdolliseen
  kansalaistoimintaan puistonhoidossa.
  Erittäin hyvä uusi avaus tuli TuPun kunnanhallituksen jäseniltä
  Ristö Rämöltä ja Sarppa Heiskaselta artikkelin lopuksi eli
  nuorisotakuun toteuttaminen puistolaitteiden huoltamisessa
  kesäaikaan. Loistavaa työtä kaikilta.

  13.2.2013 Olen tänään keskustellut Keski-Uusimaan toimittaja
  Santavuoren kanssa leikkipuistojen tilanteesta.
  Tätä ennen Santavuori kävi haastattelemassa Cecilia
  Veikkolaista mm. hänen lähellään olevasta leikkipuistosta.
  Kerroin omia näkymyksiäni valtuustoaloitteesta 28.1.2013
  sekä lähellä kotiani olevasta leikkipuistosta.
  Asiasta on tulevassa Keski-Uusimaassa 14.2. artikkeli.

  30.1.2013 Kunnan päätös tammikuun lopussa sulkea osa
  kunnan leikkipuistoista sai minut laittamaan
  lumipalloefektin liikkeelle.
  Vaikuttimena on myös talomme lähellä oleva suljettava
  leikkipuisto, jota viisi lastani käyttää.
  Leikkipuisto on iso ja ihan hyvässä kunnossa, mutta koska
  kunta haluaa säästää, niin säästetään sitten tulevien
  veronmaksajien kustannuksella viemällä heiltä läheltä kotia
  sijaitsevat leikkipaikat.
  Kävin keskustelemassa asiasta teknisen toimen johtajan
  Jyrki Kaijan kanssa, jolta sain hieman taustoja tilanteelle.
  Varsinaisia vaihtoehtoisia ratkaisuja ei keskustelussa ilmennyt.
  Olimme puhuneet jo lokakuussa 2012 leikkipuistojen huono-
  nevasta tilasta Cecilia Veikkolaisen kanssa ja olimme aikeissa
  tehdä asialle jotain tulevana keväänä. Cecilialla oli kotiäitinä
  aikaa ja ideoita, joten hän sai laadituksi nopeasti netti-Keski-
  Uusimaahan kommentin lehtijutusta. Tämän jälkeen Cecilia
  suunnitteli ja toteutti asiasta nerokkaat ja asialliset tekstit
  sekä Keski-Uusimaa-lehteen Lukijan Kynästä-palstalle että
  myös aloitteen kunnanvaltuuston kokoukseen 28.1.2013 -illalle
  vain parissa päivässä. Mahtavaa työtä, johon vastaavaan en
  itse olisi pystynyt.
  Aloitteen leikkipuistojen säilyttämisen ja kunnossapitämisen
  puolesta luki valtuuston istunnossa TuPun uusi valtuutet-
  tumme Päivi Visuri, joka on myös voimakkaasti asian puolesta
  ja oli paljolti myös mukana miettimässä aloitteen sisältöä.
  Olemme lisäksi kaikki kolme allekirjoittaneet Lasten- ja
  Nuorten valtuutetun vakuutuksen hoitaa nuorison etuja
  kunnallisessa päätöksenteossa.
  Iso kiitos sekä Päiville että Cecilialle tärkeän asian eteenpäin
  viemisessä. Asia oli näkyvästi myös Helsingin Sanomissa
  seuraavana päivänä Päivin valtuustotyöskentelyä seuraavien
  toimittajien ansiosta.

  29.1.2013 Uudet luottamustehtäväni kunnanvaltuuston
  päätöksien mukaan ovat Kasvatus- ja Koulutuslautakunnan
  (KasKo) varapuheenjohtajan varajäsen sekä Keskisen Uuden-
  maan Musiikkiopiston johtokunnan jäsenyys. Kiitän täten
  valtuustoa ja Tuusulan Puolesta Ry:tä näistä arvokkaista ja
  kokemuksia tuovista kunnallisen päätöksenteon näköala-
  paikoista.

  16.1.2013 Tupulaiset saivat ehdotukset luottamuspaikkojen
  jakamisesta. Saamani luottamustehtävätarjoukset yllättivät
  minut melko lailla. Nyt täytyy vain saada tehtävistä lisätietoa.
  Luottamustehtävät jaettiin pitkälti vaaleissa saadun
  äänimäärän ja kokemuksen perusteella.

  12.1.2013 Ensimmäinen tapahtumaryhmämme toteuttama
  laajempi Tupu-päivä on takanapäin.
  Järjestimme Tuusulanjärven rannalla kokous- ja hotellikeskus
  Gustavelundissa seminaaripäivän yhdistyksen jäsenille.
  Tapahtumaa suunniteltiin huolella ja se haluttiin pitää
  mahdollisimman miellyttävässä ympäristössä. Gustavelund oli
  valintana loistava samoin kuin kaunis talvinen sää suosi meitä
  myös. Omalla erityisvastuualueellani oli kokouksen tekniset
  puitteet. Tekniikka toimi ja sain ideoita seuraavaan vastaavaan
  tai kenties isompaankin seminaaritapahtumaan.
  Kiitoksia tuli koko toimikunnalle ja ”automaattinen lupa”
  järjestää seuraava ”TuPu-päivä 2.0”.

  9.1.2013 Valtuustoryhmät ovat päässeet ratkaisuun
  luottamustehtävien paikkajaosta. 16.1. sovimme tarkemmin
  TuPun sisäisesti jatkosta.
  Olen nyt mukana useissa TuPun sisäisissä työryhmissä.
  Kehitämme TuPun toimintatapoja ja mietimme, miten
  voimme jatkossa palvella tuusulalaisia entistäkin paremmin.
  Valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran kuun lopussa,
  jolloin TuPun uudet ja vanhat kunnanvaltuutetut pääsevät
  edustamaan kunnassa toivottavasti Sinunkin mielipiteitäsi.
  Me olemme TuPussa ihan puhtaasti tuusulalaisten asialla!

  27.11.2012 TuPun syyskokouksessa päätettiin mm. uudesta
  hallituskokoonpanosta. Olen nyt uuden hallituksen jäsen.
  Kiitän luottamuksesta!

  22.11.2012 Osallistuin Lahelan ja Ruotsinkylän yhteiseen
  liikenneiltaan Ruotsinkylän koululla.
  Olin paikalla sekä TuPun että Koti-kouluyhdistyksen
  edustajana. Tilaisuus oli kaikin puolin onnistunut ajatusten
  herättäjä. Kiitos kaikille muillekin aktiivisille paikallaolijoille
  ja järjestäjille.

  29.10.2012 ISO KIITOS MINUA ÄÄNESTÄNEILLE!
  Sain 47 ääntä, joka ei oikeuta valtuustopaikoille, mutta
  jokin luottamustehtävä on varmaankin odotettavissa.
  Lisäksi jään kehittämään HYRYLÄ.FI-nettisivustoa, joka
  keskittyy jatkossa tapahtumiin ja ajankohtaisiin asioihin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s